Så vill S ta över Tyresö

Anita Mattsson (S), oppositionsråd.
Anita Mattsson (S), oppositionsråd.
Anita Mattsson (S), oppositionsråd.
Anita Mattsson (S), oppositionsråd.
Genrebild.
Genrebild.
Nu är Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige klar. Något som sticker ut är att samtliga kommundelar representeras.
– Jag är riktigt stolt över att stå först på en lista med så mycket kompetens och erfarenhet men också förnyelse och bredd, säger Anita Mattson (S) i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna i Tyresö har utsett sina kandidater till kommande kommunfullmäktige. I september avgörs vilka som får stanna kvar och vilka som får gå.

Utmärkande för i år är att samtliga kommundelar representeras i hög grad. Först på listan och kandidat till kommunstyrelsens ordförandepost är Anita Mattsson som idag är oppositionsråd.

– Jag är riktigt stolt över att stå först på en lista med så mycket kompetens och erfarenhet men också förnyelse och bredd.

Vill förhindra nedläggning av Björkbacken

Med ett nytt handlingsprogram, som klubbades igenom på årsmötet, tror Socialdemokraterna att de kan peta den borgerliga majoriteten.

–  Vi kommer att arbeta stenhårt för att rädda Björkbacken, Tyresös enda kommunalt ägda äldreboende. Det är dessutom det mest populäraste äldreboendet i Tyresö.

Även skolan och trygghetsfrågor står högt på dagordningen. Till exempel ska kommunala trygghetsvakter stötta polisen och socialtjänsten.

– Men också genom att arbeta för att få en polisstation till Tyresö och därigenom öka den polisiära närvaron, säger Mathias Tegnér, nummer två på listan, riksdagsledamot och ordförande för S-Tyresö.

Listans 10 första namn är:

1.       Anita Mattsson, 50, Kommunalråd, Sofieberg

2.       Mathias Tegnér, 39, Civilekonom, Öringe

3.       Jannice Rockstroh, 36, Lärare, Fornudden

4.       Christoffer Holmström , 33, Boendestödjare, Krusboda

5.       Johanna Schaub, 20, Simlärare, Trollbäcken

6.       Alfonso Morales, 56, Nationalekonom, Bollmora

7.       Katarina Helling, 45, Utredare, Trollbäcken

8.       Anders Linder, 61, Byggnadsingenjör, Farmarstigen

9.       Susann Ronström, 65, Äldreomsorgschef, Fårdala

10.   Carl Johan Karlson, 56, Chefsjurist, Fornudden

Här kan du se hela listan.