Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Tänk på det här inför badutflykten

Amanda Sivebro, skadereglerare på Länsförsäkringar.
Amanda Sivebro, skadereglerare på Länsförsäkringar Stockholm.
En dagsutflykt till ett äventyrsbad med familjen är en rolig aktivitet för både vuxna och barn. Även om ni inte ska åka så långt eller vara borta länge så finns det några saker som lönar sig att tänka på innan ni åker, så att minnena från dagen bara handlar om vem som var snabbast ner i rutschkanan.
  1. Lämna dina mest värdefulla saker hemma.

Kanske måste inte den nya surfplattan, systemkameran eller klockan du ärvt av mormor följa med på resan till badhuset. Ta bara med de värdesaker du verkligen behöver, såsom mobil, plånbok och nycklar.

2. Var uppmärksam på era saker.

Håll uppsikt över er packning om ni tar tåget eller bussen, ställ den så ni kan se den. I badhuset är det av naturliga skäl svårt att bära med sig sina värdesaker. Lås in vad ni kan i omklädningsrummens skåp, eller se om det finns särskild förvaring för värdesaker.

Hemförsäkringen har särskilda aktsamhetskrav på hur du handskas med din värdefulla egendom, kolla gärna med försäkringsbolaget hur just din försäkring gäller innan något inträffar!

3. Tänk på att vara försäkrad för eventuell olycka.

Det är lätt hänt att halka, snubbla eller slå sig när man har roligt bland hala golv och vattenrutschkanor. Så tänk på att inte bara försäkra dina saker, kolla med ditt försäkringsbolag så att du även har ett personskydd om något skulle hända dig eller någon i din familj Glöm inte att ha riktigt skoj och var rädda om varandra!