Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Tel-Aviv bjuder på det mesta

I Tel-Aviv finns goda möjligheter till strandliv under stora delar av året.
Det finns goda möjligheter till strandliv i Tel-Aviv under stora delar av året.
Allt fler svenskar har fått upp ögonen för Tel-Aviv vid Medelhavskusten i Israel. Designbloggaren Jimmy Schönning har varit där flera gånger och delar här med sig av intryck och tips.

En stad som kommit starkt i svenskarnas resebokningar på senare tid är Tel-Aviv. Det sägs att ”When Jerusalem pray, Tel-Aviv play”.

Tel-Aviv har drygt 400 000 invånare men är betydligt större om man räknar med intilliggande grannstäder. Staden är Israels finansiella och kulturella centrum.

”En pärla vid Medelhavet”

Inredningsbloggaren, designern och Södermalmsbon Jimmy Schönning älskar att resa och Tel-Aviv är en av hans absoluta favoriter.

– Precis som Rio och Barcelona har Tel-Aviv storstad, sol och strand. Det är en pärla vid Medelhavet som är skönt kosmopolitisk och välkomnande. Det är lätt att ta sig runt och utbudet av kulturella evenemang är stort.

Jimmy Schönning i Tel-Aviv.

Jimmy Schönning tipsar om upptäcksfärder längs Tel-Avivs strandpromenader.

Hur är matutbudet?

– Här finns all världens kök representerade. En unik upplevelse är maten som lagas med Mellanösterns smaker som grund. Det finns god tillgång på bra lokala råvaror och vanligtvis mycket vegetariska och veganska rätter på menyerna.

Kan du ge ett tips till en förstagångsbesökare i Tel-Aviv?

– Då tycker jag att man ska checka in på Poli House Hotel som ligger mitt i stan. Ta ett dopp i hotellets pool på taket och torka i en skön solstol. Gå sedan ner till strandpromenaden och följ den till en mysig uteservering med havsutsikt. Där äter man en god middag i solnedgången och avslutar med ett dopp i Medelhavet.