Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Tid för pumpa!

Pumpan är inte bara vacker utan en väldigt god ingrediens maträtt också.
Pumpan är inte bara vacker utan en väldigt god ingrediens maträtt också.
De flesta av oss förknippar pumpan med Halloween, färre vet hur den smakar som bäst på tallriken.
Här har vi samlat lite info och inspiration. Googla recept och bjud in pumpan i din matiga repertoar!

? Den orangea Halloweenpumpan kallas även för jättepumpa och hör till familjen gurkväxter. Den kan ätas i motsats till vad många tror – faktum är att den passar till det mesta. Koka ner den till en okryddad puré som du fryser in, ta fram i vinter och använd den som fyllning i söta och salta pajer eller en krämig soppa.

? Butternutpumpan – den lite avlånga varianten med gult skal – har blivit mer populär under de senaste åren. Den smakar ungefär som zucchini, fast mer och med en sötare ton. Gör en butternut-soppa eller låt den bli puré. Den är även god att skära i mindre bitar och ugnsrosta på en plåt, tillsammans med valfria rotsaker.

? I USA äter man gärna pumpapaj, en söt efterrättspaj som förknippas med Thanksgiving. Kan det vara något att prova som dessert till den gemensamma middagsbjudningen? De kärnor du inte använder kan du rosta och strö över sallad eller yoghurt.

? Som du kanske har förstått vid det här laget går pumpa att använda till det mesta. Förutom det vi nämnt kan det vara värt att prova pumpamuffins, marmelad eller varför inte en krämig pumpapesto?