Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Bästa boxvinerna när sommaren möter hösten

Stefan Saidac från Vinbetyget.se vet vilka viner som funkar bäst till sensommaren och hösten.
Stefan Saidac från Vinbetyget.se vet vilka viner som funkar bäst till sensommaren och hösten.
Mest prisvärda boxvinerna på Systembolaget 2019. Alla boxviner är knappast bra men det finns goda guldkorn: Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om säkra kort – vinerna med högst betyg.

Vinbetyget.se är en oberoende rankingsajt där Stefan Saidac sammanställer expertbetyg från olika tidningar, och tipsar om bästa vinerna. Rött, vitt, rosé, ekologiskt och olika bubbel. Vinbetyget.se är gratis att använda.

Här är utvalda bag-in-boxviner som rankas högt på Vinbetygets topplistor. Ska man dricka vin kan det lika gärna vara bra.

Fylligt vitt vin till kantarellerna

Vitt vin som passar till svamp men även fisk och kyckling.

KWV Chardonnay (nr 7055) 219 kr.

Rött vin kan ta överhanden och vara för smakrikt för milda kantareller. Ett fylligt och fatlagrat vitt vin som KWV Chardonnay passar utmärkt till skogens guld – och förstås till fisk och kyckling.

Rosévinet som behåller sommaren

Gott rosévin till sallader, kyckling och kalkon.

Les Fumées Blanches Rosé (Nr 22138) 249 kr.

Friskt och bärigt från Frankrike – här är rosévinet med toppbetyg som passar till det mesta på bordet. Fisk, ljust kött som kyckling och kalkon, och till olika sallader. Även gott som drink för en sensommar-skål. Än är kvällarna ganska ljusa.

Röd finbox till grillfinal

Det godaste rödvinet.

Montes Cabernet Sauvignon (nr 2732) 259 kr.

Nr 1 på Vinbetygets topplista för röda boxviner: Högsta totalbetyg. Erkända kvalitetsproducenten Montes använder bara fina druvor till sitt boxvin.

Vinet får en härlig fyllighet av lagring på franska ekfat. Druvan Cabernet Sauvignon som brukar kallas ”Kungen av blå druvor” bidrar förstås också till att vinet är ett fynd.

Ekologiskt hyllat rödvin från Côtes du Rhône

Rödvinet som är en favorit - år efter år.

Terre de Mistral Reserve Organic (nr 10682) 269 kr

År ut och år in, det här medelfylliga vinet får alltid fina omdömen – både på flaska och bag-in-box. Det är ett välgjort vin av druvblandningen som brukar kallas GSM, typisk för södra Rhône: Grenache, Syrah och Mouvedre.

Terre de Mistral är dessutom ekologiskt med få tillsatser och sockerhalten bara 1 procent. Även om priset är högt för ett boxvin är det väl värt sina pengar.

Fler vintips på Vinbetyget.se