Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Så lång tid tar det att sälja DIN bostad

Matilda Adelborg på Booli.
Matilda Adelborg på bostadsstatistiksajten Booli.
Det tar idag lite längre tid att sälja sin bostad i Stockholm, om man jämför med årets första kvartal för två år sedan. Men jämfört med förra året har annonstiderna ändå minskat.

– Just nu är utbudet av bostäder ovanligt högt. En förklaring till det skulle kunna vara att många försökt sälja tidigare men inte fått sin bostad såld. Nu provar de på nytt. Det har blivit vanligt att sälja innan man köper, vilket gör att säljaren inte känner samma stress, säger Matilda Adelborg på Booli.

Det rör ändå på sig. Bara en av tio bostäder som ligger ute till försäljning just nu i Stockholms län är prissänkta och samma trend märks för återpublicerade annonser, enligt Matilda.

– Av det som ligger ute just nu har ungefär en av tio bostäder nyligen varit ute till försäljning men inte blivit såld, säger hon.

På vissa håll i länet ligger annonserna i snitt ute betydligt fler dagar om man jämför med 2017, men på många håll skiljer bara några få dagar. Hur ska man tänka som säljare?

– Även om annonstiderna på många håll är kortare än förra året kan det vara bra att räkna med att det kan ta lite längre tid att sälja sin bostad.

 Så länge ligger bostaden ute