Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Trendspaning på nagelfronten

Hur vi stajlar våra naglar blir alltmer individuellt.
Frida Selkirk kan allt om nageltrender.
Långa röda klor eller korta glittriga med avskavt nagellack?
Enligt Frida Selkirk är vårt val av naglar mer individuellt och varierat idag än för fem år sedan. Frida är nagelstylist, TV4-profil och driver Frida Selkirk nailstyling med salonger på NK och i Biblioteksstan. Vi bad henne om en trendspaning.

Lack som håller. ”Gellack är mest populärt på alla salonger året om. Det finns något skönt i att kunna komma varannan vecka och få naglarna målade med ett lack som håller. Våra kunder har fullt upp med barn, jobb och annat. Det ökade intresset för att gå på salong är en del av samhällsutvecklingen, där vi lejer ut alltfler jobb i vardagen för att kunna fokusera på annat”, säger Frida.

Individuella naglar. ”Tidigare var trenderna tydliga. Idag finns trendfärger som följer modet men form och utseende på nageln varierar mer. Det kan bero delvis på ålder, men även att bejaka den individuella stilen i övrigt.”

Moderna byggmaterial. ”Det nya materialet polygel har nästan helt klassat ut den tidigare gelén och akrylen. Polygel är hälsosam för kund och behandlare – risken för kontaktallergier är mycket mindre. Materialet ger också en mer naturlig känsla med en mjuk och flexibel nagel.”

Hur vi stajlar våra naglar blir alltmer individuellt.

Hur vi stajlar våra naglar blir alltmer individuellt.

Husmorskur

Har du riktigt torra och spruckna naglar och nagelband? Peela händerna med en ansiktspeeling, smörj in med den fetaste krämen du har (t ex fotkräm) och sätt fryspåsar runt varje hand. Låt verka ett par timmar.

Tänk på detta i kylan

Tre snabba tips

  1. Använd handskar! De skyddar mot kylan och fukten, som får naglar och hud att spricka.
  2. Torka händerna. Det skyddar händerna att torka dem ordentligt efter tvätt.
  3. Vårdande produkter. En nagelolja håller området runt dina naglar mjukt.