Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Nu reser vi iväg för att träna

Många lockas av att tanka energi på en vandringsresa.
Många lockas av att tanka energi på en vandringsresa.
Även om många fortfarande reser prestationslöst så blir träningsresor ett alltmer populärt alternativ.
Det finns något för de flesta, oavsett om man vill vandra i dagar, cykla superlångt, åka skidor med familjen eller dansa i solen med nya bekantskaper. Ofta kompletterat av föreläsningar (och fritid förstås).

Slalomklassikern

Att åka till fjällen eller Alperna – i eller utanför Sverige, får nog betraktas som lite av en klassiker bland träningsresor. Ända sedan 1970-talet har många haft för vana att årligen ta någon resa till en skidort – sportlovet är ju en perfekt tidpunkt för det.

Det är mysigt att tillbringa dagarna i skidbacken för att sedan koppla av med afterski och sprakande brasor. Men det är också en bra träningsform – det förstår man av dosen träningsvärk som kommer efter en dag på skidor.

Zumba i solen

Gruppträningsresor är väldigt populära, man blir ju glad av att träna med andra. De brukar innehålla en mängd olika gruppträningspass att välja på dagligen, så att deltagaren själv kan välja hur många som passar. Precis som med andra träningsresor brukar passen kompletteras med föreläsningar, utflykter och ibland workshops.

Här finns mängder av olika varianter att välja på, där vissa fokuserar mer på styrketräning medan andra erbjuder en bredd av träningsformer som dans, yoga och simning.

Vandra långt och tänk långsamt

Den som säger att promenader inte är träning har knappast varit ute på en heldagsvandring eller två i backiga berg och stenig terräng. Den här typen av träningsresa har bred popularitet bland olika kön och åldrar.

Oavsett om man väljer att vandra i norra Sverige eller bland Italiens olivlundar så gör en dags vandring i vacker miljö att middagen smakar godare än någonsin. Ladda gärna telefonen med poddar och väskan med skavsårsplåster.

Maxa pulsen

Triathlon är en uthållighetsidrott som kräver sin dos kondition. Fokus ligger på att simma, cykla och löpa. I och med att intresset har ökat generellt så har också fler triathlonläger dykt upp.

Typiskt är att de äger rum under en vecka på en varm plats och att det finns något som passar såväl nybörjaren som den erfarna.