Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

”Hamam betyder värmespridare”

Hamam betyder värmespridare, berättar Ziya.
Hamam betyder värmespridare, berättar grundaren och ägaren Ziya Gürsoy.
Med Hamam Oriental har Ziya Gürsoy tillsammans med sin fru Eva byggt upp ett äkta turkiskt bad i Upplands Väsby. Här finns kroppsskrubb, tvagning med dadelfibrer och en form av turkisk massage som Ziya själv utvecklat.

I det här kalla landet är det viktigt att hålla musklerna varma, menar Ziya, för att förebygga ryggskott och andra muskelbesvär. Genom behandlingarna de erbjuder på Hamam Oriental, som bygger på tusenåriga traditioner, kan de hjälpa besökarna att hålla sig rörliga. Dessutom ser han platsen som en brygga mellan den turkiska och svenska kulturen.

– Hamam betyder värmespridare. Det här är ett ställe som man mår bra av att besöka.  Redan 1993, när jag flyttade till Sverige, hade jag en dröm om att öppna ett turkiskt bad. Vi har haft öppet sedan 2010, så nästa år blir vårt 10-årsjubileum!

Den turkiska massage som Ziya utvecklat lindrar värk med hjälp av olika örtoljor samt att han utför konstant akupressur under massagen.

– Jag brukar säga att jag knådar musklerna som deg för att verkligen få igång blodcirkulationen. Idag har jag lärt upp min personal, så att de också kan ge sådan massage.

Förutom massage och det klassiska turkiska badet erbjuds bland annat kroppsskrubbning – en behandling som ökar blodcirkulationen genom att ta bort döda hudceller.

– Vi hoppas att människor som kommer hit blir renade till både kropp och själ, säger Ziya avslutningsvis.http://hamamoriental.se

Fakta

Orientaliskt spa

Hamam Oriental ligger på Kanalvägen 5, Bredden, i Upplands Väsby.

Entrépris med självbetjäning, tisdag-torsdag kl. 12-16, 250 kronor.

Öppettider och mer information på hamamoriental.se