Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Nu hakar männen på wellnesstrenden

På Yasuragi i Saltsjö-Boo ser man allt fler män som gör behandlingar.
På Yasuragi i Saltsjö-Boo ser man allt fler män som gör behandlingar.
Hudvård och spa har traditionellt främst lockat till sig kvinnor. På senare år har trenden vänt och fler män intresserar sig för hudvård och andra behandlingar.

Ett av skälen är antagligen att marknaden börjat rikta sig till män i högre utsträckning, i form av marknadsföring och produktutveckling. På salongerna har man hakat på och börjat erbjuda fler behandlingar riktade till män.

Även på Yasuragi i Saltsjö-Boo har man noterat att fler män kommer dit på eget initiativ, och att de gärna tar en behandling under vistelsen.

De senaste 5-7 åren har vi sett en ökning av män som väljer ansiktsbehandlingar. Våra övriga behandlingar, som shiatsu och massage, har dock alltid varit välbesökta av såväl män som kvinnor, säger Jimmy Myhrinder som är spachef på Yasuragi.

Hans spaning framåt är att det kommer bli ännu mer naturligt för män att ta del av olika typer av behandlingar.

Det finns en stark trend i samhället som handlar om att ta hand om sig själv för att orka med vardagen lång-siktigt, menar han, och den trenden är här för att stanna.

– Jag tror att fler och fler medvetna människor kommer att ta till sig av det här sättet att tänka. Att få en stund för sig själv och vårda både kropp och hud är ett utmärkt tillfälle för återhämtning och har inget med kön att göra, säger Jimmy Myhrinder.

Han tror att valet av produktmärke också kan påverka till viss grad, och menar att fler män visat intresse sedan man på Yasuragi börjat arbeta med ett neutralt spa-märke i sina behandlingar.