Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Här kan du gå på yoga med elektronisk musik och rökmaskiner

Christian Wigardt kombinerar yoga med elektronisk musik.
Christian Wigardt kombinerar yoga med elektronisk musik.
Christian Wigardt grundade YesYoga.
Christian Wigardt grundade YesYoga.
YesYoga, med bas söder om Söder, vill förnya yogan, göra den inkluderande och samtida. Därför driver de också Yoga DJ Sessions, som kombinerar elektronisk musik och rökmaskiner med influenser från dans, tai chi och movement.

Grundaren Christian Wigardt står för en prestigelös och tydlig yoga, där instruktören pratar i naturlig samtalston och ger övningarna svenska namn. Rörelserna tar hänsyn till modern forskning om kroppen och fungerar för människor i alla åldrar och med alla kroppstyper. 

– Vi vill erbjuda en yoga utan mystik. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Övningarna är inte statiska, eftersom kroppen vill ha variation och förnyelse, säger Christian. 

De varierande passen utövas på arbetsplatser, skolor, gym och hos bostadsrätts-föreningar runtom i Stockholm. Yoga DJ Sessions brukar äga rum på festivaler och event, med suggestiv ljussättning och elektronisk musik.

– När vi kommer ut till arbetsplatser pausar vi det stilla-sittande arbetet, kör yoga och mediterar en stund. Den meditation jag lär ut handlar om att observera sin egen andning, utan att göra om den, och går att göra överallt

Fakta

YesYoga

YesYoga startades för sex år sedan av yogaläraren och TV-journalisten Christian Wigardt. 

Yoga DJ Sessions på engelska varje lördag 17.30 på hotell Downtown Camper, Brunkebergstorg 9. Fri entré.

YesYoga driver även podden Yoga Radio Sessions. Läs mer på yesyoga.se