Hanvikens SK kan bli klart för trean på lördag

Dessa fotbollsspelare i Hanvikens SK kan bli klara för division 3 på lördag.
Dessa fotbollsspelare i Hanvikens SK kan bli klara för division 3 på lördag.
Hanvikens SK sitter i förarsätet i jakten på en plats i division 3 i fotboll. Men för att komma först i mål krävs seger i sista kvalmatchen, och helst med många mål.

– Vi har ett fantastiskt fint utgångsläge.

Hanvikens SK:s tränare Jonas Holtbäck-Gustafsson syftar på möjligheten för avancemang till division 3 i fotboll. HSK möter Viljan Strängnäs på lördag på Trollbäckens IP i den sista omgången i kvalgruppen.

HSK toppar tabellen efter 2–0 mot IFK Tumba och 1–1 mot Järla IF. Även Järla har fyra poäng, Tumba har tre poäng och Viljan är jumbo efter två raka förluster.

 – Men vi underskattar absolut inte Viljan, säger Holtbäck-Gustafsson. De har gjort två bra matcher trots att de förlorat.

 Endast gruppsegraren går till division 3, och alla utom Viljan har fortfarande chansen.

Varg missar matchen

HSK behöver seger och tre poäng mot Viljan, och gärna en rejält förbättrad målskillnad. Järla möter samtidigt Tumba. Vinner både HSK och Järla blir det en målskillnadsaffär. I dagsläget har Hanviken 3–1 i målskillnad och Järla har 3–2.

Ett aber för HSK är att Andreas Varg Johansson är avstängd efter två gula kort. Det var han som sänkte Tumba i första kvalmatchen med sina två mål.