Upplands-Brobon finns med på lista över landets värsta kuggare

En 40-åring från Upplands-Bro finns med på listan över körkortsaspiranter som kuggat flest gånger – personen är den som på kortast tid gjort flest uppkörningar innan körkortet låg i plånboken.

För att kunna sätta dig bakom ratten ska du fixa både körprov och teori, innan du får det där eftertraktade laminerade lilla kortet. I sammanhanget är begreppet kugga vida känt. Vissa får kämpa mer än andra, innan det kan jubla på E4:an.

Lokaltidningen Östra Småland, har med hjälp av siffror som nyhetsbyrån Siren tagit fram från Trafikverket, kartlagt vilka som kuggat flest gånger då det kört upp.

Körde upp 15 gånger

Den person som har kört upp flest gånger på kortast tid under perioden man tittat på är en 40-åring från Upplands-Bro, under 1,5 månad i somras körde hen upp 15 gånger.

I den absoluta toppen återfinns en 45-åring från Sollentuna, personen i fråga fick sitt körkort efter 50 uppkörningar. I Örebro fixade en 20-åring biffen på 44:e försöket, medan flitens lampa lyser än i Vänersborg, där kämpar en 28-åring fortfarande med att ta körkortet. Här har 34 kuggade uppkörningar noterats såhär långt, men skam den som ger sig, som man brukar säga.

I genomgången har man tittat på de personer som genomfört 15 körprov eller fler för B-körkort, under perioden 1 januari 2013 till 11 oktober 2019. Gemensamt är att samtliga genomfört sitt körprov på Trafikverket. Prov som gjorts hos Försvarsmakten eller på gymnasieskolor är inte inräknade.


Hur många gånger behövde du på dig innan du klarade uppkörningen? Välkommen in på Facebook och snacka av dig.