Här är fem av snackisarna i Tyresö 2010 – läs dem igen

Snackisar 2010 Tyresö
Vi har tittat tillbaka i Mitt i:s arkiv.
Minns ni "portmannen"? 2010 härjade han i Tyresö. Det året var det snökaos och Sverigedemokraterna tog plats i fullmäktige. Vi har tittat tillbaka i Mitt i:s arkiv från 2010.
Här är fjärde delen i vår artikelserie där vi blickar tillbaka på 2010-talet.

Rekord i snö och klagomål

Snön toppade tidningens framsida gång på gång under 2010. Året börjar med rekordsnöfall. 65 centimeter snö föll under sista halvan av december. 250 Tyresöbor ringde och klagade på snöröjningen.

Det fortsatte att snöa och tidningen skrev om  ”Rekord i snö – rekord i ilska” och ”Många olyckor i vinterns spår”. Året avslutas med nyheten att snöbudgeten spräcktes redan i maj och att kommunen skjuter till sex miljoner.

Du kan klicka på tidningssidorna för att se dem större

Rekord i snö 2010 liten

 

Tyresö först ut med privat bilbesiktning

Svensk bilprovning förlorade monopolet. Samma dag öppnade landets första privata bilbesiktning i Tyresö. På hösten är det kaos där, vid det som då fortfarande är Sveriges enda privata bilprovning. Bilister köar nattetid för att få drop-in-tider.

Ett år efter öppnandet har kaoset minskat.

November 2010

Hus vid Strandängarna på gång

”2 000 protester var förgäves” toppas tidningen av i november. Föreningen Rädda strandängarna hade några år tidigare samlat in namnunderskrifter mot bygget. Nu såg det ut som bygget skulle börja till sommaren.

Frågan avgjordes i Högsta förvaltningsdomstolen. 2012 stod de första husen klara.

 

SD tar plats i fullmäktige

Efter valet är M fortfarande största parti med 41 procent av rösterna och Alliansen är kvar vid rodret. Båda blocken tappar varsitt mandat till SD, vilket gjorde de övriga partier besvikna, skrev Mitt i Tyresö.

Valsystemet mötte kritik. SD fick färre röster än C – men ett mandat mer. Mandaten delades ut utifrån hur resultat såg ut i Tyresös två valkretsar och inte i kommunen som helhet.

 

”Portmannen” oroade föräldrar

Den så kallade ”portmannen” härjade i bland annat Tyresö. I över ett år lurade portmannen in barn i portar och förgrep sig på dem.

Han dömdes till fängelse 2011 för två våldtäkter, 27 fall av sexuellt ofredande och tre fall av ofredande.

Augusti 2010