Fokus Skärholmen nominerad till årets planpris

Fokus Skärholmen
En viktig målsättning med projektet är att stadsdelen ska vara "en trygg och levande del av Stockholm, utan fysiska och sociala barriärer".
Stadsdelens projekt att utveckla Skärholmen, Vårberg, Sätra och Bredäng med bland annat nya bostäder, skolor och parker kan vinna fint pris.
I dag presenterades Fokus Skärholmen som en av fyra nominerade och vinnaren koras på Arkitekturgalan.

Idag presenterades det att stadsutvecklingsprojektet nominerats till 2019.

Det är fack- och branschorganisation Sveriges Arkitekter som nominerar projektet Fokus Skärholmen till Planpriset. Priset delas ut för att ”stimulera, utveckla och ge spridning åt goda exempel inom svensk samhällsplanering eller stadsbyggnad”.

Stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen drivs av Skärholmens stadsdelsnämnd, med målsättningen att bygga 4000 nya bostäder i Skärholmen, Vårberg, Sätra och Bredäng.

Även fler förskolor, skolor, parker, idrotts-, lek- arbets- och mötesplatser planeras och en viktig målsättning är att utveckla området med social hållbarhet i fokus.

Här tas första spadtaget för Fokus Skärholmen

I juryns nominering står det bland annat att projektet ”visar styrkan i förvaltningsövergripande processer som går bortom enskilda planarbeten” och att det visar att ”kommuner och planberedskap vinner på att proaktivt peka ut framtidens attraktiva lägen och förvalta platsers kvaliteter så att andra aktörer vill bidra”.

Vinnaren av de fyra nominerade presenteras på Arkitekturgalan den 10 mars.