Man misstänks ha sålt droger till knark- och sexfester

man åtalad för narkotikaförsäljning. drogerna ska ha använts till så kallat kemsex
Mannen ska ha sålt stora mängder droger till främst homosexuella män.
En 33-årig man åtalas, misstänkt för att ha sålt kristalliserat metamfetamin till ett stort antal homosexuella män, skriver DN.
Enligt polisen används drogen vid knark- och sexfester, så kallat kemsex.

På torsdagen åtalades en 33-årig man i Stockholms tingsrätt, misstänkt för en omfattande försäljning av narkotika, skriver DN.

Efter att ha gripits narkotikapåverkad vid Hornstull på Södermalm förra sommaren gjordes en husrannsakan i mannens hem. Där hittade polisen drygt ett halvt kilo av den tunga drogen kristalliserat metamfetamin. Men även mindre mängder av annan narkotika som kokain och heroin samt narkosmedlet ketamin.

Mannen misstänks ha försett ett stort antal homosexuella män med kristalliserat metamfetamin. Kunderna ska han ha hittat via chattforum för homosexuella, samt på flera olika klubbar.

Blivit populärt i Stockholm senaste två åren

Polisen misstänker att drogen sedan har använts till så kallat kemsex, vilket är sammankomster där deltagarna tar droger i syfte att ha sex samtidigt som ruseffekten kickar in. Något som främst kopplats ihop med gruppen män som har sex med män.

– Det är stort i så väl Barcelona och London. Här i Stockholm tycks det ha blivit populärt först under de två senaste åren, säger Anette Öberg, sektionschef vid polisen, till DN.

Under utredningen har det visat sig att den misstänkta mannen själv ägnade sig åt kemsex, samt att han sålde sex till andra män.