De fem mest lästa Tyresöartiklarna 2019

Mest lästa nyheterna 2019 i Tyresö
Tre nyheter som lockade till klick på Mitt i Tyresös hemsida.
Brott och skräck i topp.
Här är de mest lästa artiklarna på Mitt i Tyresö:s sajt under året.

1. Tyresöbo våldtog sin dotter

En Tyresöbo dömdes i höstas av Nacka tingsrätt till fängelse för att ha våldtagit sin minderåriga dotter. Det blev den mest lästa nyheten på vår sajt under året. Mannen filmade övergreppet. Han dömdes till 2 år och 8 månader i fängelse.

Tyresöbo filmade när han våldtog sin dotter

 

2. Skräckhus lockade till klick

Evy Wallinder utlovade mer Halloween-pynt är någonsin vid sitt hus i Trollbäcken. ”Det är riktigt läskigt”, sa hon i artikeln som blev den näst mest lästa på vår sajt.

Hon hade då dekorerat huset i ungefär tre veckor och fick – för ovanlighetens skull – plats med bilen i garaget som annars brukar vara fullt med pynt.

Evy om sitt skräckhus i Tyresö: ”I år är det mer än någonsin”

 

3. Fler rån i Tyresö

I november skrev vi att anmälningarna om rån hade ökat kraftigt i Tyresö. Då hade det anmälts 27 rån och rånförsök under året – en fördubbling jämfört med året innan.

Ökningen hade skett under hösten. Värst drabbade är pojkar och unga män – som rånas av andra ungdomar, uppgav polisen då.

Rånvåg i Tyresö: Dubbelt så många rån i år

 

4. Pistolmän rånade mataffär

Coop i Farmarstigen rånades i januari. Två andra butiker i Södertörn rånades samma förmiddag och polisen utredde ett samband.

Alli Darwich – som jobbar på Tyresö gymnasium – skulle handla men hamnade mitt i rånet. Han konfronterade rånarna som flydde, berättade han för Mitt i. ”Jag reagerade instinktivt”, sa han.

Pistolmän rånade Coop i Farmarstigen

 

5. Unga gripna för narkotikabrott

Femtio personer är misstänkta för narkotikabrott i Tyresö efter en polisinsats, skrev vi i oktober. Det handlade framför allt om unga mellan 15 och 20 år som rökt cannabis.

”Det är ganska skrämmande att det är så pass vanligt att så många använder narkotika och att det går att träffa på dem så lätt”, sa kommunpolis Ola Åkesson. Ett kort tag innan hade ett 20-tal

50 personer misstänks för knarkbrott i Tyresö