”Vardagshjältar kliver fram när de behövs”

Ida Texell tillträder som ny kommundirektör i Upplands-Bro den 1 juli.
Ida Texell, räddningschef på Brandkåren Attunda.
Ida Texell är en av jurymedlemmarna i Min lokala Väsbyhjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser. Själv jobbar hon som räddningschef på Brandkåren Attunda.

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– För mig är det en person som är modig och har civilkurage. Någon som tar personliga risker för att hjälpa andra. Det behöver inte vara fysiska risker utan kan vara någon som utmanar normer för att samhället ska bli bättre.

Hur kan du som räddningschef på Brandkåren Attunda påverka närområdet?

– Självklart ingår det i vårt arbete att se till att ingen människa dör men också så att egendom och miljön inte förstörs. Men vi vill också inspirera människor till att våga göra gott och stå upp för ett säkert samhälle.

Vad tror du skulle kunna göra Väsby till ett ännu bättre ställa att på bo i?

– Vi behöver börja hälsa på varandra, hjälpa varandra och engagera oss i civilsamhället.

Varför behöver vi vardagshjältar?

– Vi är alla i behov av stöd och hjälp nån gång i livet. Du har behövt det, jag har behövt det –  alla kommer att behöva det. Därför är vardagshjältar viktiga, de kliver fram när människor behöver det.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Väsby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Väsbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners