Stefan håller spår och isbanor öppna – hyllas av Tyresöborna

Stefan Barthelsson vid Alby friluftsgård i Tyresö.. Min lokala hjälte
Stefan Barthelsson är en av kandidaterna till Min lokala hjälte i Tyresö.
Han plogar de bästa skridskobanorna, och drar outtröttligt de finaste skidspåren vid Alby.
Så lyder motiveringen när en läsare nominerar Stefan Barthelsson till Min lokala hjälte i Tyresö.

Du kanske har sett honom komma farande över Albysjön i ett moln av yrande snö. Eller kanske bara skördat frukten av hans arbete när du stakat iväg på nydragna skidspår mot Rundmar en solig lördagsmorgon.

Skötseln av spår och isbanor är bara ett av Stefan Barthelssons många uppdrag för Tyresö kommun. Men det är ett av de mest publika.

– I vanliga fall verkar jag utan att synas. Men när vi är ute och plogar kommer det fram många och ger oss beröm, berättar Stefan.

stefan barthelson plogar isen vid Albysjön

Stefan Barthelsson plogar isen vid Albysjön                                                 Foto: Sandra Samppala

Nu har Stefan blivit nominerad till Min lokala hjälte i Tyresö. För att han ”outtröttligt drar de finaste skidspåren och plogar de bästa skridskobanorna. Oavsett om det är vardag eller helg, oavsett tid på dygnet”, skriver en läsare.

– Det är kul att det uppskattas. Det är ett ganska hårt arbete och gudarna ska veta att det är kallt ibland, säger Stefan.

I rollen som naturvårdschef på kommunen arbetar Stefan Barthelsson även med naturvård och skötsel av alla kommunala naturreservat och en del andra större grönområden. För Stefan kommer en del av drivkraften från ett grundmurat intresse för just naturen, och trots att han är ute så mycket på jobbet ägnar han gärna fritiden åt flugfiske och fjällvandring.

– Jag kan egentligen inte tänka mig något annat jobb. Naturintresset har jag nog sedan barnsben, jag växte upp i Dalsland och var mycket i Jämtland på somrarna. Naturen och skogen var vår lekplats, berättar Stefan.

 

Vem är din lokala hjälte?

Huvudpartners