De startade kärlekstradition på skolan

Ronja och Mathilda satte upp hälsningar till alla elever på skolan.
Ronja och Mathilda satte upp hälsningar till alla elever på skolan.
Ronja Österlund och Matilda Johansson.
Ronja Österlund och Matilda Johansson.
De berättar att flera elever vill följa upp deras kärleksaktion på skolan.
De berättar att flera elever vill följa upp deras kärleksaktion på skolan.
Sjätteklassarna Mathilda och Ronja la tre dagar på att skriva en personlig Alla hjärtans dag-hälsning till alla elever i deras korridor i Grimstaskolan. Kärleken verkar sprida sig, fler elever vill göra liknande projekt för att sprida god stämning på skolan. Nu nomineras de till Min lokala Väsbyhjälte.

Matilda Johansson och Ronja Österlund är bästa vänner. På Alla hjärtans dag bestämde sig vännerna för att göra något för att deras skolkamrater skulle känna sig extra uppskattade.

– Vi kom på att det lättaste sättet att ge alla varsin hälsning var att skriva en lapp och sätta upp på deras skåp, säger Mathilda 12 år.

Vad fick ni för reaktioner?

– De visste inte att det var vi som låg bakom hälsningarna. Men de tyckte att det var kul och blev nyfikna. När eleverna fick veta att det var vi var det många som kom fram och sa att de blivit glada, säger Ronja 13 år.

Gjorde era hälsningar att det blev bättre stämning på skolan?

– Det tror jag, vår rektor sa att det här kan bli en tradition. Flera elever har sagt att de vill göra något liknande.

Vad är era bästa tips till elever som vill sprida bra stämning på sin skola?

– Vara positiv, snäll och omtänksam, säger Ronja.

–  Säg inte dumma saker, säger Mathilda.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Väsby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Väsbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners