Kolla! Alla lokala hjältar i Upplands Väsby 2019

Min lokala Hjälte i Upplands Väsby 2019 Alla hjältar
Årets alla Väsbyhjältar. Snart koras en vinnare...
Erik, Kärstin, Terttu och Roger bryr sig, lyssnar och agerar – och de är alla några av de starka personligheter som Mitt i:s läsare tycker gör Upplands Väsby lite bättre.
Nu avgörs vem av dem som blir Min lokala Väsbyhjälte 2019.

 

Anki Glad nominerad till Min lokala hjälte i Upplands Väsby.

Anki Glad, nominerad till Min lokala hjälte i Upplands Väsby, med katten Flisan, en hittekatt.

Anki Glad

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige som lever plågsamma liv och dör i förtid. Anki Glad i Upplands Väsby tar hand om dem.

Många hör av sig till henne när de finner hemlösa, lidande eller bortsprungna katter och hon åker gärna ut och hjälper dem.

– Man skulle kunna jobba dygnet runt om orken och tiden fanns, även om det känns som jag jobbar i motvind så är det värt det. Jag gör det jag gör för katternas- och bortsprungna ägarnas skull.

Eric från Upplands Väsby körde brandmän till skogsbränderna i Ljusdal.

Eric Björklöf i körde brandmän till och från de stora skogsbränderna i somras. Frivilliga bilkåren;min lokala hjälte

Erik Björklöf

När sommarens skogsbränder härjade i Ljusdal ställde Väsbybon Eric Björklöf upp och skjutsade brandmän till och från området.

Han är medlem i Södertörns bilkår och i ständig beredskap, redo att rycka ut vid en kris.

– Jag kände mig som en del av det kugghjul som fick allting att fungera.

Roger Ranta i lokalen där han serverar mat han fått av restauranger till behövande.

Roger Ranta

Roger Ranta är känd för sitt engagemang för Väsbys hemlösa. Sedan drygt fyra år arbetar han på LP-kontakten och bjuder, i samarbete med flera restauranger i Väsby, hemlösa och utsatta på en varm måltid i lokalen på Dragonvägen 20. Han hjälper människor till bostad och hotellnätter och svarar i telefon under alla dygnets 24 timmar.

– Varje morgon måste jag påminna mig om vem jag är, att jag levde i det där i 22 år. Jag använder helst inte svordomar, men när jag pratar om missbruk så hamnar jag lätt där. Det är ett rent helvete att leva i.

Upplands Väsby hjälte Jonas Malmgren Bollstanäs SK

Upplands Väsby hjälte Jonas Malmgren Bollstanäs SK.

Jonas ”Jönning” Malmgren

Eldsjälen Jonas ”Jönning” Malmgren lever för fotbollsklubben Bollstanäs SK. Han var sex år när han drog på sig Bollstanäs SK:s matchtröja första gången.

I nästan 30 år har han arbetat ideellt i BSK som ledare för sin sons lag, varit styrelsemedlem och är i dagsläget sportchef för både herrarna och damerna.

– Ibland undrar man vad det är som driver en. Det är svårt att peka på en sak – man har hjärta för klubben, helt enkelt. Man får så mycket tillbaka.

Lokal Hjälte, Kärstin Broberg, Upplands Väsby nr: 6.

Kärstin Holmberg är ordförande i Smedby Koloniförening.

Kärstin Holmberg

Hon kallar sig själv för en lyxfru med skinn på näsan som alltid haft rumpan i luften och händerna i jorden. Hon är inne på sitt femte år som ordförande Smedby Koloniförening och organiserande nattvandringar när flera av kolonilotterna vandaliserades och ett hus brändes ned. Hon är även aktiv i PRO:s kvinnliga målargrupp.

– Jag vill lära folk att vara modiga. Målet har alltid varit att få folk att umgås och lära av varandra, alla ska få komma fram.

Terttu Harju aktiv i finska PRO och rycker ut och det händer att hon kör hem nybakat till medlemmar

Terttu Harju är aktiv i finska PRO. Hon rycker ut och det händer att hon kör hem nybakat till medlemmar.

Terttu Harju

Terttu Harju har varit aktiv inom finska PRO i 20 år. Hon är en del av nöjessektionen och engagerar folk i både matlagning, det finska sällskapsspelet mölkky och bowling. Terttu Harju sjunger även i Vilundakören och tycker om karaoke.

– Jag tycker bara att det är skoj att vara med folk och hjälpa till.

Fredy Duran, föreningslivsentuisiast i I Upplands Väsby, nominerad till Min lokala hjälte

Fredy Duran, fack- och föreningslivsentusiast i Upplands Väsby.

Fredy Duran

Fredy Duran är väldigt engagerad i Väsbys föreningsliv. Han arbetar sedan många år för fackförbundet Vision och försvarar sina kollegers rättigheter. Han har suttit fängslad i Chile för sitt fackliga engagemang.

Fredy Dyran driver även civilförsvarets Frivilliga resursgrupp och förbereder Upplands Väsby inför katastrofsituationer.

– Ingenting ska vara beroende av en person, processer ska kunna rulla vidare som vanligt ändå. Jag känner stor tacksamhet till Sverige och vill ge tillbaka genom samverkan.

 

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen Min lokala hjälte 2019.

Den som vinner Min lokala hjälte 2019 vinner bland annat 2000 kronor i presentkort från MIO samt en inredningskonsultation av en av MIO:s erfarna inredare.

Vinnarna kommer att koras efter sommaren.

Huvudpartners