Positiv inställning gör Jimmi till förebild

Igår överlämnade Romina Lindberg knappt 120 000 kronor till Jimmi Lännerholm.
Igår överlämnade Romina Lindberg knappt 120 000 kronor till Jimmi Lännerholm.
Jimmis situation och insamlingen har fått stor spridning i sociala media.
Jimmis situation och insamlingen har fått stor spridning i sociala media.
Efter att kommunen nekade familjen bidrag för att anpassa huset efter att Jimmi Lännerholm förlamats startade familjevännen Romina Lindberg en insamling. Nu har den passerat 120 000 kronor.
– Det här är en bra väg för att bli mer självständig, det känns underbart, säger Jimmi Lännerholm.

På en gympalektion i vintras bröt Jimmi Lännerholm nacken och förlamades från bröstet och neråt. Familjen ansökte om bidrag för att anpassa huset så att Jimmi lättare kunde ta sig fram i rullstolen. Men kommunen sa nej.

Då drog familjevännen Romina Lindberg ihop en insamling. Efter tre och en halv vecka har det gått långt över förväntan. Igår träffade hon Jimmi och hans familj för att lämna över de då 119 200 kronor som insamlingen fått ihop.

Insamlingen fortsätter

– Så fort jag postade att jag lämnat över pengar började det inlägget delas och fler swishade. Nu är vi uppe i runt 121 000, säger Romina Lindberg.

Än så länge är inte insamlingen avslutad.

–Allt som kommer in är uppskattat. Vi har fått in jättemycket pengar men det är jättemycket som behöver göras med huset, säger Romina.

Är jätterörd

Tillsammans med överlämningen från insamlingen fick Jimmi Lännerholm även ta emot en lista med alla namn som swishat och biddragit. Det var över tre A4-sidor med namn, både vänner och obekanta namn.

– Jag blir jätterörd, säger Jimmi Lännerholm.

Att han fått in pengar innebär att familjen så snart som möjligt kan stenlägga runt huset där det idag är grus för att Jimmi ska kunna ta sig ut utan att någon hjälper till och puttar på rullstolen.

Nu får familjen ett nytt hem

– Det är en bra väg för att bli mer självständig. En del som har swishat har skickat långt mer än småsummor. Det känns fantastiskt att folk har satsat så mycket – bara på mig, säger Jimmi.

Har blivit en förebild

Han berättar att det är många som har kommenterat och hört av sig till honom efter att inlägg började spridas i sociala media och Mitt i först skrev om honom.

– Det är många som säger att de gillar min inställning och en tjej skrev att jag hade blivit en förebild för henne. De tycker om att jag inte ger upp, säger Jimmi.

Han är oerhört tacksam för allt stöd han har fått även om det känns lite konstigt.

– Jag har aldrig haft så här mycket uppmärksamhet. Men det är en god väg framåt att veta att det är så många som bryr sig och vill hjälpa mig, inte bara mina vänner utan också folk som jag aldrig har haft kontakt med, säger Jimmi Lännerholm.

Huvudpartners