Han fixar så orienteringsungdomarna får mat

Roland Norell.
Roland Norell.
Roland Norell bakar, köper in livsmedel och samordnar projekt i föreningen Söders-Tyresö. I snart tre decennier har hans engagemanget varit ett av kugghjulen i föreningen.
– Det är jättekul. Det är uppskattning från klubbmedlemmar och allmänheten, det är det som driver mig framåt.

Det ideella arbetet började med 30 min i veckan på 1990-talet när Rolands barn orienterade. Nu lägger han ned 10-15 timmar i veckan för att få orienteringsföreningen Söders-Tyresö att gå runt.

Hur hittar du tiden?
– Idag är det svårare att få ideella krafter. På den tiden tog vi oss tid. Alla gånger var det väl inte så roligt att springa runt och hänga upp en bana, men det måste ju göras.

Han beskrivs som en outtröttlig hjälte som kämpat för orienteringsungdomarna i drygt 25 år. I dag är hans roll att samordna olika projekt, bland annat serveringen i klubbhuset i Alby, samt den traditionsenliga torsdagsmiddagen efter ungdomarnas träning. Förra året utsågs han även till årets eldsjäl under Kultur- och idrottsgalan. Att bli nominerad till Min lokala hjälte tycker han är stark motiverande.

Vad är det som driver dig?
– Det är jättekul. Det är uppskattning från klubbmedlemmar och allmänheten, det är det som driver mig framåt.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Tyresö lite bättre.

När det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetyreso@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Tyresö-hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners