Ninnis engagemang sitter i generna

"Min mamma var likadan, hon tog också hand om alla människor", säger Ninni.
"Min mamma var likadan, hon tog också hand om alla människor", säger Ninni.
Ninni Berndtson håller bland annat i ett språkkafé för nyanlända.
Ninni Berndtson håller bland annat i ett språkkafé för nyanlända.
Ninni Berndtson gör ovärderliga insatser för nyanlända, äldre och personer med funktionsnedsättning. Sitt stora engagemang har hon ärvt av sin mor.

I över 20 år har Ninni Berndtson varit aktiv i Tyresö Väntjänst. Lika länge har hon drivit Internationellt Forum, som är en samlingsplats för invandrare och svenskfödda. Under flyktingströmmen 2015 var Ninni en flitig deltagare vid mottagningen i Kvarnhjulet. Dessutom är hon ledsagare och har varit ridinstruktör för personer med funktionsnedsättning.

– I Väntjänsten är vi på alla äldreboenden i Tyresö och dansar och sjunger med de dementa. Sedan ömmar jag väldigt mycket för de nyanlända och vi har ett språkkafé för dem där vi ses varje vecka och pratar och läser enklare texter, säger hon.

Vad driver dig?

– Människor blir glada och jag känner att jag gör någonting. Min tillfredsställelse är att veta att de ser fram emot att träffas och uppskattar det jag gör och lägger ner min själ i.

Varifrån kommer ditt engagemang?

– Det är nog generna, arvet. Min mamma var likadan, hon tog också hand om alla människor och var en föreningsmänniska. Under kriget hjälpte hon finska krigsbarn och var delaktig i Föreningen Norden.

Vad händer framöver för din del, har du fler projekt som väntar?

– Det är stora projekt på gång och vi ska ordna ännu mer för de nyanlända. Ett etableringscentrum för invandrare ska startas upp i Tyresö. Vi ska även starta ännu ett språkkafé i Tyresö centrum. Och sen fortsätter man med det man gör, det är fullt upp. Jag trivs med livet.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Tyresö lite bättre.

När det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetyreso@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Tyresö-hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners