Eldsjälen ”Jönning” lever för Bollstanäs SK

Upplands Väsby hjälte Jonas Malmgren Bollstanäs SK
Jonas "Jönning" Malmgren.
Eldsjälen Jonas "Jönning" Malmgren lever för fotbollsklubben Bollstanäs SK. Det har han gjort i nästan 30 år.
Nu är han nästa Väsbyprofil att nomineras till Min lokala hjälte.

Spelare, ledare, styrelsemedlem och sportchef – eldsjälen Jonas ”Jönning” Malmgren har satt avtryck i Bollstanäs SK i snart 30 år.

Han var sex år när han drog på sig Bollstanäs SK:s matchtröja första gången. 16 år senare, år 2000, utsågs mittfältaren till matchens lirare när klubben tog klivet upp i division tre efter en 2–1-seger mot Akropolis. Senare samma år mötte Jonas Djurgårdsstjärnor som Stefan Rehn, Mikael Dorsin och Rami Shaaban i Svenska cupen.

– Det är ett fint minne, även om det slutade med 11–0 i baken, säger Jonas Malmgren.

Har hjärta för klubben

Fotbollsskorna är sedan flera år upphängda på spiken. Matchtröjan är undanstoppad i garderoben. Men hjärtat för moderklubben bankar alltjämt starkt.

– Ibland undrar man vad det är som driver en. Det är svårt att peka på en sak – man har hjärta för klubben, helt enkelt. Man får så mycket tillbaka, säger 41-åringen.

Haft flera uppdrag

Jonas Malmgren – eller ”Jönning” som de flesta kallar honom – har i BSK arbetat ideellt som ledare för sin sons lag, varit styrelsemedlem och i dagsläget är han sportchef för både herrarna och damerna.

– Det har varit rekordmycket jobb under vintern. Vi har haft svårt att få ihop tillräckligt många spelare till damlaget, säger ”Jönning” och berättar att många av spelarna och ledarna valde att gå vidare efter fjolårets kvalmisslyckande till näst högsta serien.

Trots det har du nominerats till årets Väsbyhjälte. En klassisk sportfråga: Hur känns det?

– Det är klart att det är kul, men lite blandade känslor har jag. För tillfället så lyckas jag ju egentligen inte göra ett så bra jobb som jag önskat.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera
Huvudpartners