Vem är din vardagshjälte?

Anna Körnung är chefredaktör för Mitt i-tidningarna.
Anna Körnung är chefredaktör för Mitt i-tidningarna.
Vardagshjältarna får inte alltid den uppmärksamhet de förtjänar – det vill vi ändra på!

Du har säkert mött dem du också. Föreningens mångsysslare som alltid finns på plats och ställer upp, ­lika vänlig mot alla även när november­regnet är elakt och snåla plantider ställer till det. Eller hen som trots att tiden knappt räcker till sig själv ändå har timmar över för dem som har det kämpigt.

De är hjältar i vardagen och får inte alltid den uppskattning de är värda.

Så, se dig omkring i din närhet!

Anna Körnung, chefredaktör

Men nu ska de uppmärksammas!

I dag drar vi igång Min lokala ­hjälte, där vi lyfter fram de som på ett eller annat sätt gör det där lilla extra, eld­själarna, förebilderna. De som genom att vara goda krafter gör söderort till en bättre plats att bo i.

För att hitta alla dessa hjältar behöver vi din hjälp. Nominera den eller de personer som kan ­inspirera andra och som förtjänar att lyftas fram. Under våren träffar vi och skriver om dessa lokala hjältar och i sommar är det dags att utse en vinnare bland alla era nomineringar.

Så, se dig omkring i din närhet! Vem är din hjälte?

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Stockholm lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners