Man gripen för 24 år gammalt mord i Väsby

55-åring gripen för mord i Upplands Väsby 1995; 55-årig man greps misstänkt för mord; 55 åring; Kalla fall; Historiskt mord; gammalt mord; gammalt brott
55-åringen är misstänkt för mordet på en 32-årig man i Upplands Väsby i december 1995.
En man i 55-årsåldern har gripits misstänkt för ett mord som ägde rum i Upplands Väsby för 24 år sedan.
– Han ska höras, misstänkt på sannolika skäl för ett mord som skedde 1995 i Väsby, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

I december 1995 hittades en 32-årig man död i sin bostad i Upplands Väsby.

Då rapporterade Dagens Nyheter att mannen hittades i sitt badkar, fullt påklädd. Polisen misstänkte att mannen troligen strypts men hade varken misstänkt eller tänkbart motiv.

Även enligt tidningen Aftonbladets tidigare rapportering hittades mordoffret drunknad i badkaret av en bekant som inte fått tag i honom. Han ska enligt samma uppgifter ha varit påklädd.

En man gripen

Under tisdagen meddelade polisen via sin hemsida att de gripit en 55-årig man, misstänkt på sannolika skäl för mord, efter att polisens Kalla fall-grupp kommit över ny information.

– Det har tillkommit ny information, men vad den informationen består av kan jag inte kommentera, säger Towe Hägg.

Mannen är hemmahörande i Stockholms län.

Har förekommit i utredningen

Enligt Towe Hägg har 55-åringen tidigare förekommit i utredningen.

– Han har förekommit, och är nu på sannolika skäl misstänkt.

På sin hemsida skriver polisen att det bland annat är med hjälp av ny teknik och nya undersökningsmetoder som man hittat nya spår i gamla fall.

– Kalla fall-gruppen utreder fortfarande ärendet. De har cirka 150 ärenden som de kollar på och tar till vara den teknik som finns 2019, som inte fanns när ärendena utreddes första gången, säger Towe Hägg.