Explosion vid villa i Solna – äldre par vaknade av smällen

Råstahem, Solna
Råstahem består av mestadels villor.
Explosion i Solna orsakade en mindre brand utanför ytterdörren till en villa i Råstahem.
Ett äldre par låg och sov i huset och vaknade av smällen. Båda klarade sig utan skador.

Strax innan 01-tiden under natten till tisdagen hördes en smäll intill en villa i Råstahem. Explosionen orsakade en mindre brand utanför villans ytterdörr och skadade fasaden.

Enligt räddningstjänsten ska en ruta krossats.

– Det var lugnt på adressen när vi kom dit. Så lugnt att vi först inte såg branden, säger Jarmo Carlsten på Storstockholms brandförsvar.

Vaknade av smällen

En kvinna som bor i huset tillsammans med sin man berättar för Mitt i att hon och flera grannar i området vakande av smällen, och att ett larm vid huset utlöstes i samband med branden. Hon säger på tisdagsförmiddagen att hon ännu inte har någon aning om vad som orsakade explosionen.

Bombskyddet på plats

Med anledning av explosionen skickade polisen det nationella bombskyddet till villan i Solna under tisdagsnatten och under morgonen har förhör hållits på adressen.

Polisen utreder nu allmänfarlig ödeläggelse.

Inga vittnen

Det ska inte finnas några vittnen till händelsen och det är oklart om det finns någon hotbild mot villan, rapporterar Expressen.

Solna stad informerades om händelsen tidigt på tisdagsmorgonen och kommunens säkerhetschef har dialog med polisen för att hålla sig uppdaterad om läget, meddelar Solna stads presschef Rasmus Sandsten vid 10-tiden på förmiddagen. I området finns mestadels villor, och kommunen har ingen verksamhet i närheten som har påverkats av händelsen.