Eldsjäl skänkte tre hästar till ridskolan

Margret Lindström
En fullastad Margreth kommer rullande.
Margreth Lindblom är en lokal hjälte inom ridsporten i Tyresö. Nu är hon nominerad till Årets eldsjäl inför Svenska Ryttargalan den 22 februari.

Margreth Lindblom har hunnit med en hel del under sina 25 år som engagerad i Tyresö Ryttarförening. Det började med stalltjänst där det ingick utfodring och mockning, sedan blev det styrelsearbete, handikappridning och cafeteria.

Cafeterian är en historia för sig. Nästan varje onsdag åker Margreth till ridskolan med cykeln fullastad med hembakt. Vinsten sparar hon och skänker sedan till föreningen när det är tillräckligt, öronmärkta för hästinköp. Tack vare Margreths café har ridskolan kunnat köpa in tre hästar!

Margreths trogna engagemang har inte gått någon på Tyresö Ryttarförening förbi. Därför blev hon hedersmedlem i föreningen 2015, och därför har nu nominerats till Årets eldsjäl inför Svenska Ryttargalan som går av stapeln i Göteborg den 22 februari.

– Att bli nominerad känns mycket hedrande och helt fantastiskt. Det är inte många som får uppleva sådan uppskattning, säger Margreth.

Om Margret vinner får hon en resecheck på 20 000 kronor.
– Då vill jag åka till Wien och titta på Spanska ridskolan, det är en dröm jag har haft länge, säger hon.

Margreth har alltid haft ett häst- och stallintresse men blev engagerad ordentligt när dottern Catherine började med knatteridning och de var på några ridläger tillsammans.

– Nu är vi tredje generation som rider på Tyresö Ryttarförening. Det är barnbarnet Julia som rider nu.


Läs fler artiklar om Tyresö.
Fornuddsparken – följetongen fortsätter
Polisen satsar på otrygga områden
Finns det varg i Tyresö?

Huvudpartners