Inred barnrummet på ett säkert sätt

Mattias Jonsson på Länsförsäkringar Stockholm.
Mattias Jonsson på Länsförsäkringar Stockholm.
Är det dags att bygga och inreda ett barnrum? Ett barnrum ska vara en fristad, en plats där barnet känner sig tryggt. Inred gärna kreativt men även praktiskt och säkert. Vi ger dig några goda råd på vägen.

Förhindra brand och brännskador

Se till att inga mobiler, surfplatto​r eller annan elektronik laddas i onödan. När de är färdigladdade ska kontakten dras ur. Laddare med transformatorer blir varma och kan fatta eld om de täcks över. Även batterierna kan bli så överhettade att de börjar brinna. Undvik att ladda på natten eller när ingen är hemma.

Tänk på att barn gärna pillar i eluttagen och att komplettera med ”petskydd” eller proppar att sätta i de kontakter som är tomma.

Undvik fallolyckor

Många barn är riktiga klätterapor. Se till att hyllor, garderober, leksakskök etc är väl förankrade i väggen så att de inte riskerar att
välta om barnen klättrar på dem.

Att ha sängen direkt på golvet och inreda med massor av kuddar kan vara riktigt mysigt för de mindre barnen och du behöver inte oroa dig för att de klättrar och ramlar ur sängen.

Välj giftfritt

Många leksaker, framförallt mjuka plastleksaker men även elektriska leksaker, innehåller gifter. Satsa på giftfria leksaker för barnens hälsa. När det är dags att göra om i barnrummet, tänk på att inte måla med färger som innehåller organiska lösningsmedel (finns i vissa lack- och sprayfärger) när barnen är i närheten.

Tips! Man vet aldrig när olyckan är framme. Se till att du tecknat en Allriskförsäkring så du och familjen är skyddad mot oförutsedda händelser. T.ex. att ditt barn knuffat ner läsplattan från bordet, eller att barnen ritar teckningar direkt på TV:n.

Mattias Jonsson
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.