Så får du mer i pensionärsplånboken

Oskar Nordstrand på Länsförsäkringar Stockholm.
Oskar Nordstrand på Länsförsäkringar Stockholm.
Pensionsmyndigheten räknar med att den som är född runt 1990 i snitt får en pension motsvarande 60% av slutlönen. Genom att själv pensionsspara ger du dig en extra trygghet. Ju tidigare du börjar spara, desto mindre behöver du spara.
Här berättar vi lite om vilka sparformer som finns. 

Steg 1: Hur mycket kan du spara?

Börja med att se över hela din ekonomi. Räkna på din pension, dina lån och övrigt sparande för att kunna planera på ett bra sätt. Det är klokt att börja så tidigt som möjligt. Helst så fort du får ett fast jobb.

Steg 2: Hur mycket bör du spara? 

Fundera på hur du vill leva efter pensioneringen och vilken ekonomi som kommer att krävas för att du ska kunna uppfylla det. Med Länsförsäkringars pensionsprognos kan du räkna ut hur mycket du behöver spara för att få den ut den pension som du vill ha när du går i pension. 

Steg 3: Vad bör du spara i?

När du har kommit fram till hur mycket du vill ta ut i pension samt hur mycket du behöver spara för för att kunna göra det, behöver du bestämma hur du vill spara. Det är du, med dina villkor och dina behov, som bestämmer vad som är bästa sparande för dig. ISK är enkelt och för det mesta skattemässigt fördelaktigt. Är du yngre kan man generellt våga sig på mer risk än när man börjar närma sig pension. Länsförsäkringars Sparmålsfonder är anpassade för detta och sköter risknivån automatiskt.

Visste du att du kan investera miljömedvetet om du väljer att pensionsspara hos Länsförsäkringar? På så sätt bidrar du till en mer hållbar framtid för dig själv
och nästa generation.

Oskar Nordstrand
Länsförsäkringar Stockholm

Fler tips och rekommendationer från oss på Länsförsäkringar Stockholm hittar du här!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.