Här är expertens svar på de vanligaste fritidshusfrågorna

Sugen på att köpa fritidshus? Lyssna på expertens råd innan du slår till!
Sugen på att köpa fritidshus? Lyssna på experten Alexandra Björks råd innan du slår till!
Vad ska man tänka på gällande köp och försäljning av fritidshus?
Vi tog vår lokala expert Alexandra Björk från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling på Värmdö till hjälp att besvara de vanligaste frågorna!

Vad är det viktigaste man bör tänka på som köpare av fritidshus?

Svar: Det är alltid viktigt att sätta sig in i den information som finns om fastigheten. Är man osäker på om det exempelvis finns alla lov för fastigheten så kan man alltid ringa till kommunen och få ut bygglovshandlingar från bygg-arkivet eller till exempel fråga om avloppsanläggningar. Som köpare har man undersökningsplikt och den ska man såklart se till att fullfölja.

Är det något man behöver hålla extra koll på som köpare?

Svar: Om säljarna inte gjort en förbesiktning på huset så rekommenderar vi alltid att köparna ska göra en besiktning av fastigheten av sakkunnig besiktningsman. Detta är ett enkelt sätt att få veta eventuella fel och brister på huset och även få tips och råd om åtgärder.

Vad skulle du säga är det som påverkar priset mest?

Svar: Jag skulle säga att läget är det som är allra viktigast för kunden. Ofta kan man tänka sig att göra om i huset och sätta sin egen touch medan läget är omöjligt att förändra. Det man däremot ska veta är att ett ”bra läge” är olika för olika personer. För vissa är kommunikationer det viktiga medan för andra är en havsutsikt det som värderas högst. Därför är det svårt att svara på men
såklart slår alltid en härlig havsutsikt i soligt läge med närhet till kommunikation högt.

Alexandra Björk
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Söker du fritidshus? Låt oss på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hjälpa dig!

Denna artikel är en annons med innehåll från Länsförsäkringar Stockholm och ej en artikel av Lokaltidningen Mitt i Stockholm.